NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Tulokkaat, mielenkiintoisia nimiä. TOP 5.

Antti Eteläaho:

5: Torey Krug, Boston Bruins

– Oli viime keväänä jo hyvä Bruinsin riveissä. On todella mielenkiintoista nähdä säilyykö Krugilla sama itsevarmuus läpi koko NHL:n runkosarjan. Krugin viihdearvo on korkea.

4: Aleksander Barkov, Florida Panthers

– Barkov varattiin toisena kesän varaustilaisuudessa Panthersin toimesta. Nyt edessä on sitten ne pelit. Barkov on lähtökohtaisesti Panthersin kakkossentteri, ja mikäli hän sen paikan pystyy pitämään, on kausi mennyt hyvin.

3: Seth Jones, Nashville Predators

– Jones oli mielestäni paras pelaaja viime kesän varaustilaisuudessa. Nyt hän pääsee Shea Weberin kanssa pelaamaan Predators-puolustuksessa. En ihmettelisi, jos Jones lyö itsensä läpi jo ensimmäisellä kaudellaan.

2: Mark Scheifele, Winnipeg Jets

– Scheifele esiintyi paikoin pirteästi jo viime kaudella, kun pääsi pelaamaan muutamassa ottelussa Jetsin riveissä. Nyt häntä ollaan laittamassa Evander Kanen ja Devin Setoguchin viereen. Siltä paikalta olisi tulosta tultava.

1: Valeri Nichushkin, Dallas Stars

– Nichushkin on ollut harjoitusotteluissa kaikkein näyttävin tulokas. Hän on yllättävän valmis NHL-tasolle. Venäläiseltä voi odottaa hyvää kautta. 20 maalia hänen kohdallaan on aivan realistista.

Ilari Savonen:

5: Valeri Nichushkin, Dallas Stars

– Pitää nostaa tämä mielenkiintoinen venäläishyökkääjä yhdeksi kortiksi esimerkiksi vuoden tulokkaan kilpailuun. Heti Starsin mukaan ja eiköhän rooliakin ole luvassa. Taitoa piisaa, kapasiteettia löytyy. Tulosta tulee?

4: Boone Jenner, Columbus Blue Jackets

– Aloittaa kauden Brandon Dubinskyn ja Marian Gaborikin vierellä. Mitä kaikkea onkaan luvassa? Erittäin lupaava voimahyökkkääjä, jolla osaamista löytyy monelta saralta. Voi olla yllättävänkin kova nimi tulokkaiden kisassa.

3: Nathan MacKinnon, Colorado Avalance

– Herra ykkösvaraus, kesä 2013. MacKinnonin kohdalla iso haaste on rooli. Avalancessa kovia senttereitä löytyy, joten jääkö vähän pienemmälle vastuulle. Jos ei, niin tiedä mitä kaikkea on luvassa. Taitoa ja potentiaalia piisaa vaikka kuinka.

2: Mark Scheifele, Winnipeg Jets

– Vielä viime kaudella junnuliigan puolelle lähetetyllä Scheifelellä on nyt hieno näyttöpaikka. Isoja odotuksia on hänen harteillaan Jetsin puolella, joten olisiko nyt sen läpimurron paikka? Kova nimi tulokaskisaan.

1: Seth Jones, Nashville Predators

– Jones on ykköshevoseni jo tämän vuoden tulokaskisaan. Loistava puolustaja, joka on hyvin monipuolinen. Iso varsi, nopea, löytyy käsiä, osaa puolustaa, osaa laukoa, hakee ratkaisuja, näkee peliä. Mukavan jackpotin sai Predators kesän varaustilaisuudessa. Norris-voittaja vielä joku päivä.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.