Eilen Denver Post julkaisi Colorado Avalanchen uuden kiekkopomon, Joe Sakicin haastattelun. Se sisälsi mielenkiintoista kerrottavaa varaustilaisuuden kannalta. Colorado omaa koko varaustilaisuuden ykkösvuoron.

Sakic nimittäin sanoi, että he varaavat hyökkääjän ensimmäisellä vuorollaan. Ei, lähes kaikkien uumoilemaa, puolustaja, Seth Jonesia. Miksi?

Coloradon toimistolla mietitään varmasti kuumeisesti, mitä ensimmäiselle vuorolle tehdä. He miettivät joukkueensa tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti se, minkä näköinen Avalanche on kolmen-neljän vuoden päästä on, on ratkaisevaa.

Jonesin huono puoli varausnumeronsa kannalta on pelipaikka. Jos sanotaan karkeasti näin. Puolustajalta ottaa muutaman vuoden kehittyä tasonsa huipulle. Jones tulee olemaan urallaan varmasti huippupuolustaja, ainakin ominaisuudet siihen ovat olemassa, mutta haluaako Avalanche odottaa hänen kehitystään?

Nathan MacKinnonia pidetään yleisesti varaustilaisuuden parhaana hyökkääjänä. MacKinnonin ja Jonesin erottaa se, että MacKinnon voi olla jo ensi kaudella pelin suuntaa muuttava tekijä Denverissä. Hyökkääjien on huomattavasti helpompaa menestyä nopeammin NHL-tasolla. Puolustajalla on paljon enemmän vastuuta ja enemmän opeteltavaa NHL-tasolle siirryttäessä.

Sakic mainitsi MacKinnonin lisäksi myös Aleksander Barkovin ja Jonathan Drouinin nimet. He muodostavat kolmikon, joka on Sakicin mukaan liian vaikea ohittaa.

Kolmen-neljän vuoden päästä, kun Jonesin oletetaan pääsevän huipulle, Avalanchen tarpeet voivat olla erit kuin nyt. He ovat voineet hankkia puolustajan treidin kautta. Esimerkiksi kauppaamalla keskushyökkääjä Paul Stastnyn, jonka myynti MacKinnonin valinnan jälkeen tulisi ajankohtaiseksi. Tämän vuoksi hyökkääjän valinta voi olla parempi Avalanchen kannalta. Varsinkin MacKinnonin, jonka tasoista talenttia on harvoin tarjolla.

Ajattelen varaustilaisuudesta siten, että joukkueen kannattaa ottaa aina heidän mielestään paras vapaana oleva pelaaja. Juurikin siksi, että pelaajan kehittyessä potentiaaliinsa, voi tarpeet olla jo toiset kuin varausvuotena. Eli kääntäen, en kannata ajatusta varata tarpeen mukaan.

Omissa papereissani MacKinnon ja Jones ovat samalla viivalla mentäessä varaustilaisuuteen. Coloradon päättäjien vaakakupissa MacKinnonin puoleen painaa se, että MacKinnon on a) valmiimpi ja b) nopeammin ratkaiseva tekijä NHL:ssä. He haluavat valita tästä syystä hyökkääjän. Heidän mielestä MacKinnon on kaikki eri faktat huomioon ottaen varaustilaisuuden paras pelaaja heille.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!