Konsta Helenius on tulevan NHL:n varaustilaisuuden korkeimmalle arvioitu suomalaisnimi.

Leijonien MM-ryhmään mahtunut 18-vuotias Tapparan superlupaus on ihastuttanut pelaajatarkkailijoita kypsillä esityksillään. Erityisen paljon kehuja Helenius on saanut poikkeuksellisesta älykkyydestään.

The Athletic -sivuston asiantuntija Corey Pronmanilta tiedusteltiin tällä viikolla, että onko Helenius jopa parempi lupaus, kuin Stanley Cup -finaalissa loistavia otteita esittänyt Anton Lundell, joka varattiin Florida Panthersiin kesällä 2020 ykköskierroksen 12. valinnalla.

– Helenius on parempi luistelemaan ja taitavampi, mutta Lundell on isompi ja parempi kahden suunnan -pelaaja. Kääntyisin Lundelliin, mutta he ovat lähellä. Voisin nähdä argumentteja molempien puolesta, Pronman sanoo.

Heleniuksen nimi on pyörinyt varausarvioissa parhaimmillaan jopa kolmen parhaan joukossa. Useimmissa arvioissa Helenius on kuitenkin listattu sijoille 7-12.

LUE MYÖS: