Florida Panthersin ja Edmonton Oilersin välinen finaalisarja on poikkeuksellinen jännitysnäytelmä. Miten sarja päättyykin, tarina tulee olemaan hieno.

Floridalle mestaruus olisi seurahistorian ensimmäinen. Samalla nähtäisiin ensimmäisen kerran, kun suomalaiskapteeni nostaa NHL:ssä Stanley Cupin käsivarsilleen. Toisaalta Edmontonin voitto päättäisi 34 vuoden kuivan kauden ja olisi ensimmäinen mestaruus kanadalaisseuralle ylipäätään sitten vuoden 1993.

Finaalisarja onkin herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta. Toista finaaliottelua seurasi Pohjois-Amerikassa keskimäärin 6,8 miljoonaa katsojaa. Kasvua vuoden 2023 finaalisarjan toiseen otteluun oli huimat 61 prosenttia.

Kasvu ei selity pelkästään sillä, että mukana on joukkue Kanadasta. Vaikka vuonna 2023 finaaleissa oli kaksi yhdysvaltalaista joukkuetta, silti nyt katsojamäärä Yhdysvaltojen sisälläkin kasvoi 46 prosenttia ollen 3,8 miljoonaa.

Seuraava finaaliottelu pelataan Suomen aikaa perjantaina aamuyöstä kello 3.00 alkaen.