San Jose Sharksin Mikael Granlund on yksi potentiaalisista NHL:n siirtotakarajalle joukkuetta vaihtavista pelaajista.

Sharksin valopilkkuihin kuluvalla kaudella lukeutuneella ”MG:llä” olisi melko varmasti kysyntää ainakin joidenkin mestarisuosikkien riveissä. NHL-asiantuntija Ismo Lehkosen mukaan Sharksin kannattaisi kuitenkin pitää kiinni runkomiehestään.

– Mä en Sharksina päästäisi sitä missään nimessä karkuun. Niillä on kuitenkin jälleenrakennus menossa ja ne on hommanneet nyt hyvän jätkän, joka on hyvä esimerkki nuorille pelaajille. Pistää joka vaihdossa all in ja kaukalon ulkopuoliset jutut hoitaa varmaan hyvin, Lehkonen arvioi Kalju Corner -podcastissaan.

– Innostava tyyppi. Pystyy auttamaan taitopelaajia siihen, että miten pystyt pelaamaan NHL:ssä kahteen suuntaan laadukkaasti. Tekisin kaikkeni, että saisin pidettyä sen pitkällä sopimuksella, Lehkonen naulaa.

Myös Granlundin pieleen mennyt viime kevään vuokrapesti Pittsburgh Penguinsissä saattaa Lehkosen mukaan karistaa osan ostajaehdokkaista.

– Taustalla on se viimevuotinen Pittsburghin case. Se ei kauhean hyvin loppupeleissä päättynyt. Se voi karistaa aika monta ryhmää pois, jotka pystyisivät pistämään jonkinlaista valueta tiskiin. San Josen pitäisi saada aika kovakin value tuon tyyppisestä jätkästä, Lehkonen arvioi.

Granlundin viiden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä ensi kauden.

LUE MYÖS: