Columbus Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikins piti tulisen puheenvuoron tiistaina 4-3-voittoon päättyneen Vancouver Canucks -ottelun jälkeen

29-vuotias latvialaisvahti vahvisti Bally Sport Ohio -kanavan lähetyksessä, että hän on antanut siirtopyynnön Columbuksen seurajohdolle. Vielä viime viikonloppuna Merzlikins puhui ”uuden mahdollisuuden” etsimisestä muualta NHL:stä.

– Viime haastattelun jälkeen kaikki tiesivät, että pyysin kauppaamista pois. Kaikki täällä silti pelasivat minun eteeni ja blokkasivat laukauksia minulle. Tämä oli mahtavaa. Arvostan todella paljon joukkuetovereitani. Tämä ei ollut helppo peli minulle, mutta he tekivät tästä helpompaa, kuusi edellistä ottelua sivusta seurannut Merzlikins kommentoi voittopelin jälkeen.

Merzlikins torjui Canucksia vastaan 27 kertaa ja pysäytti kaikki Canucksin neljä laukojaa rangaistuslaukauskilpailussa. Voiton merkitys oli latvialaiselle selvästi äärimmäisen suuri.

– Kyllä, koska olen todella vihainen. Olen sisältä vihainen ja puhalsin sen hirviön ulos. Nyt vain minun täytyy jatkaa eteenpäin, Merzlikins vastasi, kun häneltä kysyttiin pelivireen jatkuvuudesta.

– Älkää te huolehtiko. Älkää huolehtiko siitä. Se on henkilökohtaista, Columbus-vahti vastasi, kun toimittaja kysyi kenelle hän on vihainen.

Merzlikins on pelannut tällä kaudella 24 ottelua torjuntaprosentilla 90,6. Hän on voittanut pelaamastaan 16 ottelusta kahdeksan.

Merzlikinsin kauppaaminen tulee olemaan Blue Jacketsin GM:lle Jarmo Kekäläiselle äärimmäisen vaikea tehtävä, sillä latvialainen tienaa ylimitoitettua 5,4 miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2027 saakka. Hänen sopimuksessaan on myös kymmenen seuran siirron estävä pykälä.

LUE MYÖS: