Columbus Blue Jacketsin tapahtumarikas kausi on sai perjantaina jatkoi, kun joukkueen pitkäaikainen ykkösvahti Elvis Merzlikins ilmoitti lehdistön edessä haluavansa vaihtaa maisemaa.

Merzlikins on seurannut viisi edellistä Blue Jacketsin ottelua katsomon puolelta. Vastuu Blue Jacketsin tolppien välissä on siirtynyt Spencer Martinille ja Daniil Tarasoville.

29-vuotias latvialaisvahti on äärimmäisen pettynyt ykkösvahdin tontin menettämiseen.

– Sanoin jo silloin usean otteeseen, kun ”Korpi” (Joonas Korpisalo) oli täällä, että en ole kakkosvahti, eikä minusta tule sellaista. Aion uskoa itseeni. Voitte kutsua minua ylimieliseksi, mutta nyt aion siteerata Zlatan Ibrahimovićia: ”En ole ylimielinen, olen vain itsevarma”. Tiedän etten ole kakkos- tai kolmosvahti, Merzlikins latasi NHL-toimittaja Jeff Svobodan mukaan.

Merzlikinsin mukaan virallista siirtopyyntöä ei ole annettu, mutta hän on kuitenkin agenttinsa välityksellä sopinut Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen kanssa, että hänelle yritetään etsiä ”uusi mahdollisuus” toisesta NHL-seurasta.

Merzlikins on pelannut tällä kaudella 23 ottelua torjuntaprosentilla 90,7. Latvialaistorjuja on voittanut vain seitsemän ottelua kauden ensimmäisellä puolikkaalla.

– Tämä (vähentynyt peliaika) on organisaation päätös, jota en voi kontrolloida. Olin vakaa ykkösvahti, mutta sitten hyppäsin suoraan kolmosvahdiksi. Tietenkään en pitänyt siitä. En usko, että kukaan olisi pitänyt siitä. Olen terveenä ja olen valmis pelaamaan. Pystyn pelaamaan. Mutta en voi mitään tälle asialle. Tällä hetkellä voin vain harjoitella niitä minuutteja, joita kolmosvahdille tarjotaan harjoituksissa. Yritän tukea joukkuetovereitani, tehdä parhaani kuntosalilla ja odottaa mahdollisuutta, Merzlikins sanoi lehdistölle.

– Rakastan Columbusta. Rakastan näitä jätkiä. Kasvoin täällä, viisi kautta Columbuksessa pelannut latvialainen jatkoi.

Merzlikinsin kauppaaminen tulee olemaan Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläiselle äärimmäisen vaikea tehtävä, sillä latvialainen tienaa ylimitoitettua 5,4 miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2027 saakka. Hänen sopimuksessaan on myös kymmenen seuran siirron estävä pykälä.

Viaplay näyttää kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Voit lukea NHL:n televisioinnista lisää täältä.

Jeff Svoboda

@JacketsInsider
Elvis Merzlikins said he has not officially submitted a trade request but he believes his agent has met with #CBJ to discuss a "new scenario" and "both sides agreed."

“Now what is going to happen? I have no idea. If I get to play and I play, I am going to give my best.”