Suomalaisvahti Kaapo Kähkösen nimi on noussut NHL:ssä kuumimpiin siirtohuhuihin.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman raportoi 32 Thoughts -podcastissa, että NHL-seurat ovat kiinnittäneet katseensa sarjajumbo San Jose Sharksin 27-vuotiaaseen veräjänvartijaan.

– Uskon, että muutama seura pitää häntä vaihtoehtona. Ensinnäkin, mikä on hänen kauppahintansa? Toiseksi, ainut kuulemani negatiivinen asia on se, ettei hänestä ole paljoa tietoa. Hänen ei ole täytynyt tehdä sitä aiemmin, Friedman sanoi viitaten Kähkösen vähäisiin ottelumääriin NHL:ssä.

Kähkönen on löytänyt heikon syyskauden jälkeen kelpo vireen NHL:ssä. Helsinkiläinen pelasi joulukuussa seitsemän NHL-ottelua komealla torjuntaprosentilla 91,4. Hän on päästänyt joulukuun jälkeen yli kolme maalia vähemmän kuin maaliodottama kertoo.

– Kähkönen pelaa loistavaa kautta. Jotkut uskovat hänen olevan hyvä maalivahti. Hän on pelannut edistyneiden tilastoiden valossa todella hyvin. Eikä hän voi myöskään olla pelkästään pelisysteemin tuotos, sillä San Jose on päästänyt paljon maaleja. Tämän takia hän on hyvin pidettävä maalivahti, Friedman kuvaili suomalaisvahtia, jonka 2,75 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy kesällä 2024.

Friedman listasi Carolina Hurricanesin, New Jersey Devilsin ja Edmonton Oilersin etsivän siirtomarkkinoilta vahvistusta tolppien väliin.