St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on noussut yllättävässä tilastossa kaikkien NHL-hyökkääjien edelle.

Kaikki tuntevat Kapasen huippunopeana luistelijana, mutta tuskin moni uskoisi hänen olevan myös NHL:n koviten laukova hyökkääjä.

NHL Edgen tilastopalvelun mukaan Kapanen on ampunut tällä kaudella jopa 101,36 mailia tunnissa eli 163 kilometriä tunnissa lähteneen kudin, joka on kaikista NHL-hyökkääjistä kovin lukema.

Kapasen edellä tilastossa on kolme puolustajaa: Radko Gudas, Erik Karlsson ja Travis Sanheim. Anaheim Ducksia edustava pakkijärkäle Gudas on tykittänyt NHL-kauden kovimman laukauksen, joka lähti 101,69 mailia tunnissa (163,6km/h).

Kapanen jättää hirmulaukauksellaan taaksensa muun muassa NHL:n tutut pommikoneet kuten Aleksander Ovetshkinin, Patrik Laineen ja Tage Thompsonin.

Ovetshkin ja Laine ovat tykittäneet 98 mailia tunnissa lähteneet (n. 157km/h) kudit, jotka oikeuttavat hyökkääjissä sijoille 6. ja 7. Thompson puolestaan on Kapasen ohella ainut 100 mailia tunnissa (n. 161km/h) lukeman ylittänyt hyökkääjä NHL:ssä.

Kapasen kohdalla hurja laukaus ei kuitenkaan ole vielä tuottanut hedelmää, sillä suomalainen kyntää karmeassa 16 NHL-ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa. 27-vuotias hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 30 ottelussa vain kolme maalia.