Washington Capitals mahdollisesti valmis luopumaan Aleksandr Ovetshkinista, 38, mutta kauppojen tiellä on esteitä, kirjoittaa Sportsnetin toimittaja Michael Amato.

– Tämä kausi on ollut painajainen Aleksandr Ovetshkinille. Hän on tehnyt vain viisi maalia, joista kaksi tyhjään maaliin. Hän on alkanut selvästi taantumaan. Ilmeisin vastaus olisi yrittää käydä välittömästi kauppaa hänen kanssaan, mutta koska hänen arvonsa on alhaisimmillaan, niin se ei ole hyvä vaihtoehto, Amatio arvioi.

Toimittajan mukaan Ovetshkin tuskin nousee enää aiempien vuosien loistoonsa, mutta Capitalsin olisi hyvä odottaa, että venäläinen yltäisi edes muutaman ottelun maaliputkeen, jonka jälkeen hyökkääjän arvo voisi olla hieman korkeampi.

– Lyhyt putki voisi saada jonkun vakuuttuneeksi siitä, että Ovetshkin löytää pelinsä, ja ehkä he tekisivät tarjouksen, joka olisi ainakin parempi kuin mitä hänestä saisi tänään, toimittaja näkee.

Ovetshkinin kohdalla ongelmia aiheuttaa myös hänen palkkansa. Venäläinen tienaa kuluvasta kaudesta hurjat 12,5 miljoonaa dollaria (cap hit 9,5 miljoonaa dollaria) – ja arvokasta sopimusta on jäljellä aina kevääseen 2026 saakka.