Ottawa Senatorsin alkukausi on ollut pettymys. Kymmenestä ottelusta joukkue on kerännyt vain kahdeksan sarjapistettä. Senators on koko Atlantisen divisioonan viimeisenä.

Edellisessä ottelussa Ottawa sai faneiltaan kylmää vettä niskaan. Buuaaminen kotiluolassa alkoi jo toisen erän aikana. Ottelun jälkeen Ottawan ykköstähti Brady Tkachuk antoi faneille sapiskaa.

– Ulkopuolelta tuleva jatkuva negatiivisuus on turhauttavaa. Jatkuva buuaaminen ja muu hevonpaska yleisöltä tänään… Ymmärrän, että he ovat intohimoisia faneja ja rakastan sitä, mutta kun koemme vaikeuksia niin silloin jätkille jäällä ei kuulu kääntää selkää. Pelaamme kovaa. Nyt on turhauttavaa, mutta emme ole luovuttaneet, vaan taistelemme loppuun asti, Tkachuk sanoi.

Ottawalla on tökkinyt pahasti myös jään ulkopuolella. Toimistolla tapahtuneiden sekoilujen ansiosta seura menettää 1. kierroksen varausvuoronsa, ja kolmossentteri Shane Pinto on puolet runkosarjasta pelikiellossa uhkapelaamisen vuoksi.