Tapparasta Tampa Bay Lightningiin lähtenyt Waltteri Merelä, 25, teki kovan tempun hyökkääjän murtauduttua suoraan kestosuosikin kivikovaan NHL-kokoonpanoon.

Nelosketjusta pelipaikan napannut Merelä saa kehut myös NHL-asiantuntija Ismo Lehkoselta, joka kuitenkin muistuttaa Merelän pelipaikan olevan koko ajan hiuskarvan varassa.

– Ainoa uusista suomalaispelaajista, jotka pystyi murtautumaan NHL-kokoonpanoon. Kova tykkikausi tietysti Suomessa. Teki paljon maaleja, mutta ne maalit ja pisteet ei siellä (NHL:ssä) paljon heilauta. Nyt hän joutuu omalla työnteolla tekemään uraa siellä. Se ei voi hetkeksikään herpaantua. Se ulospuhallus ei voi tulla kun vasta bye-viikolla, Lehkonen muistuttaa Kalju Corner -podcastissaan.

Lehkonen näkee Merelän pelityylissä yhden vaaranmerkin, joka saattaa uhata NHL-paikkaa kauden edetessä.

– Hyvin pelaa, vahva ja iso. Se mikä mua pikkuisen häiritsee, niin se luistelu ei ole kauhean jouhevaa. Se on aika runnovaa, ja silloin kun sun luistelu on runnovaa stop and go -toimintaa, niin sun kroppa huutaa hoosiannaa. Kun pelataan kolmen-neljän pelin viikkoja, matkustetaan paljon, ja kun sä olet vähän kankea liikkumaan, niin sä et saisi väsähtää.

– Se on yksi mitä nuo NHL-koutsit katsoo: Kun tuut uutena joukkueeseen, niin sä oot vihoviimeinen, jonka energiatasot rupeaa sammumaan, Lehkonen muistuttaa.

Voit kuunnella uusimman Kalju Corner -jakson kokonaisuudessaan täältä.