Uusi NHL-kausi on nurkan takana, minkä vuoksi NHL Suomen toimitus julkaisee tulevina päivinä tukun listauksia alkavan kauden mielenkiintoisimmista kategorioista.

Tänään vuorossa alkavan kauden TOP 5 -tulokkaat, joista löytyy mielenkiintoisia nimiä myös Chicago Blackhawksin megatalentti Connor Bedardin takaa. Tässä alkavan kauden ennakkoon parhaat rookie-pelaajat.

5. Devon Levi, Buffalo Sabres

Vasta 21-vuotias maalivahtilupaus pelasi viime kauden lopulla uransa seitsemän ensimmäistä NHL-peliä ja onnistui välittömästi vakuuttamaan seurajohdon taidoistaan. Levi lähtee alkavaan kauteen Sabresin nimellisenä ykkösmaalivahtina ja on välittömästi jättimäisessä vastuussa Sabresin pudotuspelimahdollisuuksista puhuttaessa.

Vain 183-senttinen maalivahti on voittanut urallaan jo MM-kultaa niin miehissä kuin alle 20-vuotiaissakin. Junnukisoissa seitsemän peliä uskomattomin tilastoin 0,75 ja 96,4% pelannut kanadalainen näytti olevan täysin eri planeetalta ikätovereihinsa verrattuna.

Kestääkö pitkän kauden rasituksen vai ajaako Ukko-Pekka Luukkonen ohi nokkimisjärjestyksessä?

4. Adam Fantilli, Columbus Blue Jackets

Isokokoinen sentteri saattaa hyvinkin olla viimein se Blue Jacketsin pitkään etsimä vastaus franchise-luokan sentteriksi. Fantillilta on lupa odottaa kovia pistemääriä varsinkin, jos kesän kolmosvaraus pääsee operoimaan maaliahneiden Patrik Laineen ja Johnny Gaudreaun välissä.

Hobey Baker -palkinnon tulokkaana Yhdysvaltain yliopistosarjassa voittanut Fantilli takoi jenkkisarjassa Jack Eichel -tason pisteitä ja mies vaikuttaa myös raamiensa puolesta olevan samantien valmis NHL:ään.

60 pisteen tulokaskausi täyttä realismia.

3. Logan Cooley, Arizona Coyotes

19-vuotias kesän 2022 kolmosvaraus lähtee tulokaskauteensa suuri tulosvastuu harteillaan. Minnesotan yliopistojoukkueessa viime kaudella 39 ottelussa huimat 60 (22+38) pistettä tehtaillut vikkeläjalkainen ja vain 179-senttinen sentteri on valmis ottamaan paikan jopa Coyotesin kärkisentterinä.

Cooleyta luonnehditaan ilmiömäiseksi pelintekijäksi, jonka työkalupakista löytyy näppärien käsien lisäksi vaarallinen laukaus. Jopa ykkösylivoimaan kaavailtu sentteri saattaa hyvinkin löytää itsensä tasaviisikoin toisen taiturimaisen hyökkääjän, Clayton Kellerin rinnalta.

Tehopisteitä on siis syytä odottaa.

2. Luke Hughes, New Jersey Devils

Hughesin uskomattoman veljessarjan kuopus ja koko NHL:n kesän 2022 nelosvaraus debytoi taalajäillä jo viime kaudella kahdessa runkosarjapelissä (1+1) sekä kolmessa pudotuspelikamppailussa (0+2). Vanhempien veljiensä tavoin huippuluokan liikkeen omaavalla 20-vuotiaalla on kaikki eväät nousta nopeasti Devilsin pakiston johtohahmoksi.

Hughes tunnetaan loistavasti kiekkoa liikuttavana puolustajana, mutta 188-senttisestä varrestaan huolimatta fysiikan puolella on yhä tekemistä varsinkin oman pään puolustuspeliä ajatellen.

Saa rauhassa kasvaa vastuuseen, joskin hyökkäyspäässä tulosta on syytä odottaa välittömästi.

1. Connor Bedard, Chicago Blackhawks

Connor McDavidin jälkeen parhaana NHL-tulokkaana pidettävä Bedard lähtee kauteen järisyttävien paineiden saattelemana.

Koko NHL masiivisine mediakoneistoineen seuraa uutta kiiltokuvapoikaansa suurennuslasin kera, eikä paikka parrasvaloissa totisesti ole helppo uudelleenrakennuksensa juuri käynnistäneessä joukkueessa, jossa ei ole juurikaan kokeneita pelaajia toimimaan megatalentin kilpimiehinä. Vastustajat tulevatkin tekemään kaikkensa viedäkseen pelihuumorin nuorelta sentteriltä sekä tämän tutkapariksi Boston Bruinsista hankitulta Taylor Hallilta.

Bedardin maaginen liike sekä ilmiömäiset kädet saavat väkisin NHL-seuraajat vertaamaan miestä McDavidiin. Bedardin vahvin ase lienee silti miehen uskomaton laukaus, jossa mies siirtää laukauksensa painopisteen lähemmäs itseään juuri ennen vihaisen kudin lähtemistä. Prototyyppi tulevaisuuden tähtipelaajasta saa fanit haukkomaan henkeään yksilösuorituksillaan, mutta joukkueena Blackhawksia odottaa karu pudotus NHL:n kellarikerrokseen.

Se, kuinka kauan organisaatio joutuu pimeän kellarin puolella viettämään, on pitkälti 18-vuotiaan Bedardin harteilla.