Colorado Avalanchen harjoituskausi kohti tulevaa NHL-kautta käynnistyy aivan tuota pikaa. Joukkueen maalivahtihierarkiaan on tullut muutoksia ensimmäisten harjoitusotteluiden kynnyksellä.

Avalanchen kakkosmaalivahtina viime kaudet toiminut Pavel Francouz on nimittäin loukkaantunut. Joukkueen päävalmentaja Jared Bednar ei osannut vielä kertoa, milloin Francouz on jälleen pelikuntoinen.

Samassa yhteydessä Bednar ilmoitti, että nyt kun Francouz on ”pelistä poissa”, niin joukkueen kakkosmaalivahti tulee olemaan suomalainen Justus Annunen. Joukkueen ehdoton ykkösvahti on puolestaan Aleksandar Georgijev.

23-vuotias Annunen on pelannut tähänastisella urallaan neljä ottelua NHL:ssä. AHL:ssä mies on sen sijaan torjunut 91 runkosarjaottelussa ja 13 pudotuspelissä. Annunen on Avalanchen 3. kierroksen varaus (#64) vuodelta 2018.

NHL-mahdollisuus tulee olemaan Annuselle erinomainen. Muista AHL-vahdeista ruotsalainen Arvid Holm on ainut varteenotettava haastaja Annuselle kakkosvahdin paikalle, mutta Bednarin mukaan Annunen menee seuran sisäisessä maalivahtihierarkiassa edelle.

– Annunen on nyt paras vaihtoehtomme kakkosmaalivahdiksi. Harjoitusleiri näyttää meille lopullisen tilanteen. En tunne Holmia kovinkaan hyvin, mutta jos minun pitäisi laittaa maalivahtimme paremmuusjärjestykseen nyt, Annunen olisi kakkosveskari. Hän saa tilaisuuden, Bednar sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Peter Baugh

@Peter_Baugh
Jared Bednar didn’t have a timeline on Pavel Francouz’s injury. He said that, for now, Justus Annunen is the team’s No. 2 goalie.