Calgary Flamesin puolustaja Nikita Zadorov on asettunut ensimmäisenä venäläisenä NHL-pelaajana vastustamaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Harjoitusleirin ensimmäisen päivän aikana Juri Dud julkaisi YouTube-kanavallaan haastattelun Zadorovin kanssa. Siinä puolustaja kertoi oman kantansa.

– Olen pahoillani kaikkien nuorten puolestani. Olen pahoillani. Sen sijaan, että kasvattaisimme uutta sukupolvea, olemme lähettäneet heidät kuolemaan, Zadorov sanoo.

KHL:ssä pelaajat ovat pelanneet armeijaa tukevissa peliasuissa. Tämä on Zadorovin mielestä harmillista.

– Välillä joutuu astumaan omien periaatteidensa päälle, jotta voi tehdä sitä, mistä pitää, Zadorov kommentoi.

Zadorov kommentoi kantaansa myös The Hockey Newsin haastattelussa torstaina. Hän on seurannut tilannetta Ukrainassa vuodesta 2014 alkaen.

– Aloin kiinnostua enemmän siitä, mitä maassani tapahtuu ja mitä maailmalla tapahtuu. Sota, kun se alkoi kaksi vuotta sitten, vaikutti minuun suuresti. Se oli käännekohta elämässäni, Zadorov sanoo.

Tällaisella kannanotolla on omat seurauksensa. Siitä Zadorov on hyvin perillä.

– Ymmärrän, että tälla on seurauksia äiti-Venäjällä, sanani tulevat ilmi ja he reagoivat siellä, mutta mielestäni on tärkeää, että ihmiset tietävät minun kantani. Ja minusta on tärkeää, että nuoret jätkät, venäläiset pelaajat tietävät, että on OK avata suunsa. Toivon – ehkä se on lapsellista toivoa, mutta toivon, että sanani voivat muuttaa jotain maailmassa. Mielestäni on tärkeää avata suunsa.