Gabriel Landeskog saatetaan sittenkin nähdä Colorado Avalanchen pelipaidassa vielä alkavalla NHL-kaudella, vihjaa seuran GM Chris MacFarland.

Koko viime kauden sivussa ollut Avalanche-kapteeni on käynyt kolmessa polvileikkauksessa 15 kuukauden sisään. Avalanche tiedotti keväällä ruotsalaisen joutuvan jättämään väliin toisen peräkkäisen kokonaisen kauden. Nyt tunnelin päässä on kuitenkin valoa.

– Me toivomme, MacFarland vastaa The Athleticille kysymykseen siitä, saatetaanko Landeskog nähdä tositoimissa vielä pudotuspeleissä.

– On kuitenkin vielä paljon asioita, joiden täytyy osua kohdalleen, joten on vaikea asettaa tarkkaa aikataulua. Hän on noin neljän kuukauden päässä paluusta ja hän voi todella hyvin, MacFarland muistuttaa.

Seurapomo korostaa Landeskogin arvoa kokonaisvaltaisena joukkueen johtajana pelkkien tehopisteiden sijaan.

– Ikävöimme hyvin paljon sitä, mitä hän tuo meille, ei ainoastaan maaleja, syöttöjä sekä yli- ja alivoimapeliä, vaan sitä preesenssiä, jonka hän tuo pukukoppiimme. Hän ei pelaa runkosarjassa, mutta sen jälkeen en löisi vetoa hänen paluutaan vastaan.

Landeskogin sopimus Avalanchen kanssa ulottuu kesään 2029. Ruotsalaislaituri tienaa sopimuksestaan seitsemän miljoonaa dollaria kaudessa.