Philadelphia Flyers teki vuosi sitten kesällä kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Ivan Fedotovin kanssa. Sopimuksen vuosipalkka oli 1,1 miljoonaa dollaria.

Fedotov ei kuitenkaan kyennyt siirtymään Flyersiin. Hänet pidätettiin Venäjällä asepalveluksen välttelystä ja kuljetettiin Jäämerelle vuodeksi asepalvelusta suorittamaan.

Heinäkuussa Venäjän armeijan seura Moskovan TsSKA kertoi tehneensä Fedotovin kanssa uuden sopimuksen, vaikka sopimusta Flyersin kanssa on vielä vuosi jäljellä. IIHF on määrännyt tästä sopimusrikkomuksesta rangaistukset sekä Fedotoville että TsSKAlle.

Fedotov on pannassa syyskuun alusta joulukuun loppuun saakka. TsSKA ei puolestaan saa vuoteen tehdä sopimuksia ulkomaalaisten pelaajien kanssa.

Fedotovin rankaiseminen oli kyseenalainen päätös, koska ei ole varmuutta siitä, kuinka vapaaehtoisesti hän ylipäätään solmi uuden sopimuksen TsSKAn kanssa. Jäämerellä asepalveluksen suorittaminenkaan ei ollut venäläisvahdille mieluisa kokemus.

– Miltäkö minusta on tuntunut kuluneen vuoden aikana? Mitä voi tuntea jääkiekkoa pelaava mies, joka joutuikin marssimaan? Ei yhtään mitään. Laskin päiviä yksi kerrallaan – ilman tunteita. Odotin ja toivoin, että se loppuu enemmin tai myöhemmin. Sieltä voi joko lähteä pää pystyssä tai romahtaa sinne, Fedotov sanoi Championatille.