Buffalo Sabresin ja ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin, 23, kerrotaan päässeen yhteisymmärrykseen pitkästä jatkosopimuksesta.

Expected Buffalo -sivuston toimittaja Chad DeDominicis raportoi Twitterissä, että Dahlinin rahakas jatkodiili odottaa valmiina ”pöytälaatikossa” heinäkuun 1. päivää.

– Muutamien keskustelujen jälkeen ymmärrykseni on se, että Dahlinin jatkosopimus on lähes valmis. Mitään ei voi virallistaa ennen heinäkuun 1. päivää, mutta odotan kahdeksanvuotisen ja 80 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen olevan valmiina odottamassa, DeDominicis kertoo.

Dahlinin nykyinen kuuden miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy kesällä 2024.

Vuoden 2018 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valittu ruotsalaistähti aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa Sabres-paidassa.

Dahlin oli kuluneella kaudella yksi NHL:n tehokkaimpia puolustajia. Sulavasti liikkuva 190-senttinen puolustaja mätti runkosarjan 78 ottelussa omat ennätyspisteensä 15+58=73. Nuoren tähtipuolustajan aiempi piste-ennätys oli toissakauden 53 pinnaa.

NHL:n seuraavan puolustajasukupolven palkkakuningas

Jos DeDominicisin tiedot pitävät kutinsa, tulee Dahlinista jatkopaperin myötä NHL:n kolmanneksi parhaiten tienaava puolustaja.

Ruotsalaistähti jättäisi 10 miljoonan dollarin vuositienesteillään taaksensa mm. NHL:n nuoret eliittipuolustajat Cale Makarin (9milj. $ AAV) ja Miro Heiskasen (8,45milj.$ AAV). Suurempaa palkkaa puolustajista nauttivat vain Erik Karlsson (11,5milj. $ AAV) ja Drew Doughty (10,5 milj. $ AAV).