Carolina Hurricanesin hyökkäyksen leveys ja ehdottoman supertähden puuttuminen kärkiketjuista on puhuttanut NHL-piirejä joukkueen kauden päätyttyä itäisen konferenssin finaalisarjan tappioon Florida Panthersille.

NHL-toimittaja Matt Larkin nosti viime viikolla esille tilastoja, joiden perusteella Hurricanesissa ei ole pelannut ainuttakaan supertähtiluokan hyökkääjää viimeisen 15 vuoden aikana (lue lisää täältä).

Nyt myös Sportsnetin Ken Wiebe on tarttunut aiheeseen. Toimittaja nostaa esille neljä nimeä, jotka ovat todennäköisimpiä siirtokohteita tänä kesänä Hurricanesin pyrkiessä vahvistamaan joukkuettaan. Wiebe nostaa esiin pehmeästi pudotuspeleissä esiintyneen Martin Necasin, uransa heikoimpiin lukeutuneen kauden pelanneen Teuvo Teräväisen sekä pakeista Brett Pescen ja 20-vuotiaan, vielä yliopistosarjassa pelaavan Scott Morrow’n. Myös joukkueen tämän ja ensi kesän ykköskierroksen varausvuorot lienevät kauppatavaraa.

– Teräväinen on sopinut loistavasti Hurricanesin kokoonpanoon, jossa hänen älykäs kahdensuunnan pelinsä on päässyt oikeuksiinsa. Teholukemat romahtivat tällä kaudella, mutta on silti rikkonut aiemmin 60 pinnan rajan neljästi. Täyttää 29 vuotta syksyllä, pystyy pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa ja omaa 79 pudotuspelikamppailun kokemuksen. Tärkeä pelaaja ja Stanley Cup -voittaja, Wiebe listaa suomalaisen myyntivaltteja siirtomarkkinoilla.

Teräväisen nykysopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.