Carolina Hurricanesin hyökkäysosasto saattaa kokea suuria muutoksia kesän pelaajamarkkinoilla, arvioi Daily Faceoffin toimittaja Matt Larkin.

Toimittaja otsikoi artikkelinsa ytimekkäästi: ”Hurricanesin on hankittava supertähti – maksoi mitä maksoi”. Larkin iskee tiskiin varsin pätevät perustelut.

Rod Brind’Amourin (tasaiseen peluutukseen perustuvaa) tyyliä on pidetty vahvuutena, mutta sen heikkoudet tulivat esille konferenssifinaaleissa: Canesilla ei ole dominoivaa pelaajaa, joka voi kääntää joukkueelle voittoja. Tämä korostuu varsinkin hyökkäyspäässä, Larkin tykittää ja lataa perään muutaman numeraalisen faktan:

– Viimeisen viiden kauden aikana joukkueessa ei ole ollut yhtään 40 maalin miestä, yhtään 90 tehopisteen pelaajaa tai ainuttakaan pelaajaa, joka olisi sijoittunut maalipörssissä viidentoista parhaan joukkoon, Larkin luettelee.

– Voidaan sanoa, että heillä ei ole ollut supertähteä koko Brind’Amourin valmennuspestin aikana, Larkin näkee.

Viimeisin pistepörssin top 10:een yltänyt Canes-peluri on Eric Staal kaudelta 2012-13. Staal on myös ainoa Hurricanesin pelaaja, joka on rikkonut 100 pisteen rajan tällä vuosituhannella (2005-06).

Konferenssifinaaleissa jatkosta pudonneen Hurricanesin GM Don Waddellilla onkin edessään isojen päätösten kesä. Laittaako seurapomo jonkin nuorista lupauksistaan lihoiksi hankkiakseen hyökkäykseen supertähtitason tulivoimaa siirtomarkkinoilta?