Viime kauden NHL-mestari Colorado Avalanche tiedotti tiistaina järisyttävästä takaiskusta liittyen kapteeniinsa Gabriel Landeskogiin.

Avalanche uutisoi Twitter-tilillään ruotsalaishyökkääjän menevän keskiviikkona leikkaukseen, jossa miehen oikeaan polveen tehdään ns. rustosiirto. Seura tiedotti samalla, että leikkauksesta toipuminen pitää Landeskogin sivussa koko tulevan NHL-kauden.

Stanley Cupin voitto tuli 30-vuotiaalle ruotsalaiselle kalliiksi, sillä pudotuspeleissä tullut polvivamma piti miehen sivussa jo koko Avalanchen osalta pudotuspelien avauskierrokselle päättyneen kuluvan NHL-kauden ajan.

Kulunut kausi oli vasta toinen Landeskogin kahdeksanvuotisesta sopimuksesta, joka takaa hyökkääjälle seitsemän miljoonan dollarin vuositienestit.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Colorado Avalanche captain Gabriel Landeskog will undergo a cartilage transplant in his right knee on May 10. The surgery will be performed by Dr. Brian Cole at the Rush University Medical Center in Chicago. The 30-year-old forward is expected to miss the entire 2023-24 season.