NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros oli täynnä isoja yllätyksiä. Colorado Avalanche, New York Rangers ja Boston Bruins lensivät jo kesälomalle. Jo nyt on varmaa, että mestaruus menee joukkueelle, joka ei ole sellaista voittanut viimeisten 17 vuoden aikana.

Tässä artikkelissa nostamme esiin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen yksittäisiä onnistujia tähdistökentän muodossa.

Maalivahti: Akira Schmid, New Jersey Devils

Kovin moni NHL-fanaatikkokaan ei ollut kuullut Akira Schmidistä ennen pudotuspelejä. Ratkaisupeleissä sveitsiläisnuorukainen nousi yllättäen Devilsin ykkösvahdiksi ja oli Rangers-supertähtien pahin painajainen illasta toiseen. Hänen torjuntaprosenttinsa viidessä ottelussa oli huima 95,1.

Puolustaja: Morgan Rielly, Toronto Maple Leafs

Morgan Rielly nousi aivan uudelle tasolle ottelusarjassa Tampa Bay Lightningia vastaan. Hän puolusti tunnollisesti ja iski todella isoja maaleja. Kuuteen otteluun Rielly paukutti tehot 3+5=8. Jos sama taso pysyisi yllä pidempään, voisi Rielly nousta vakavasti mukaan myös Norris Trophy -keskusteluihin.

Puolustaja: Evan Bouchard, Edmonton Oilers

Evan Bouchard loistaa Edmontonin supertähtien kanssa pelatessaan. Hän on tehnyt kovia tehoja läpi NHL-uransa, mutta tänä keväänä tulosta on tullut huimaan tahtiin. Kuudessa pudotuspeliottelussa Bouchard nakutti tehot 2+8=10. Kamppailu- ja puolustuspelaamisessa 191-senttisellä pakilla on vielä paljon potentiaalia parantaa.

Evan Bouchard johtaa pudotuspelien pakkien pistepörssiä. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Matthew Tkachuk, Florida Panthers

Viime kesänä monet asiantuntijat sanoivat Floridan maksaneen ylihintaa Matthew Tkachukista. Nyt ne puheet voidaan lopettaa. Tkachuk on tehokas voimahyökkääjä, joka pääsee poikkeuksellisella tavalla myös vastustajan ihon alle. Bostonia vastaan hän iski seitsemään otteluun tehot 5+6=11.

Keskushyökkääjä: Roope Hintz, Dallas Stars

Läpi uransa Roope Hintz on ollut NHL:n aliarvostetuin suomalainen. Viimein tuulennopea suomalainen on alkanut niittää mainetta Pohjois-Amerikassa sekä kotimaassaan. Hänen rannekutinsa on yksi NHL:n vaarallisimmista etenkin, kun se yhdistetään silkkiseen luisteluun. Kuuteen pudotuspeliotteluun Hintz iski tehot 5+7=12. Hän on NHL:n pudotuspelien paras pistemies.

Oikea laitahyökkääjä: Mitch Marner, Toronto Maple Leafs

Mitch Marner on saanut urallaan paljon kritiikkiä siitä, että peli kulkee kyllä runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä pienikokoinen laitahyökkääjä ei pärjää. Tänä vuonna Marner pääsi näpäyttämään epäilijöitään. Kuuteen otteluun Marner nakutti tehot 2+9=11.