Philadelphia Flyersin järkälemäinen puolustaja Rasmus Ristolainen, 28, pelasi kuluvalla kaudella tehopisteiden taakse katsottuna yhden NHL-uransa tasapainoisimmista kausista.

NHL-asiantuntija Ismo Lehkosen mukaan aiemmin korkeisiin voimatasoihin sekä koviin otteisiin kaukalossa luottanut, jopa eläimellisellä tavalla kesät harjoitellut puolustaja aikoo ottaa ensi kesänä käyttöön täysin uudenlaiset treenimetodit.

– Mitä olen vähän kautta rantain kuullut, niin ensi kesänä Ristolainen tulee muuttamaan omaa harjoitteluaan aika paljon, jotta se on selvästi valmiimpi, kun tullaan seuraavaan kauteen, Lehkonen paljastaa Urheilucastissa.

– Seuraava askelma on se, että kaikki mitä se rupeaa fysiikan puolella tekemään, satsaa jääntason toimintaan. Viedään jääntason toimintaa selvästi eri levelille, mitä se tällä hetkellä on. Ei tarvii olla metsän vahvin eläin, Lehkonen vihjaa tietolähteisiinsä vedoten.

Ristolainen pelasi tällä kaudella 74 ottelua tehoin 3+17=20. Turkulaisen sopimus Flyersin kanssa kattaa vielä neljä seuraavaa kautta.