NHL:n hallitsevan mestarijoukkue Colorado Avalanchen karmiva tuuri loukkaantumisrintamalla jatkuu.

Joukkueen päävalmentaja Jared Bednar vahvisti myöhään torstaina tähtipuolustaja Cale Makarin sekä syvyyshyökkääjä Darren Helmin olevan poissa kokoonpanosta toistaiseksi. Kumpikin kärsii alavartalovammasta.

Varsinkin Makarin pidempi poissaolo saattaisi olla jopa kuolinisku Avalanchen haaveille puolustaa mestaruutta NHL:n pudotuspeleissä. Hallitseva Conn Smythe- ja Norris-voittaja on iskenyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 60 ottelussa 66 tehopistettä. Miehen peliaikakeskiarvo 26.23 on sekin koko liigan korkein.

Makarin kausi on ollut kaiken kaikkiaan rikkonainen. Mies on missannut yhteensä 17 runkosarjaottelua uusimman vamman sekä aiemmin tulleiden pää- ja ylävartalovammojen vuoksi.

Avalanchelta sivussa ovat jo valmiiksi Artturi Lehkonen, Josh Manson sekä koko kauden pelaamatta ollut kapteeni Gabriel Landeskog.

Makarin tapauksessa Avs-fanit eivät voi muuta kuin toivoa poissaolon olevan osittainen varotoimenpide tulevia pudotuspelejä ajatellen. Avalanche pelaa vielä viisi runkosarjaottelua ennen kevään tosipelien alkamista.

LUE MYÖS: NHL:ssä kahden hattutempun suomalaisyö – Mikko Rantanen liittyi Selänteen ja Kurrin kerhoon