Pittsburgh Penguinsin liikkeet viime päivinä ovat aiheuttaneet keskustelua. The Athleticille Mikael Granlundin hankkiminen oli aivopieru, jonka takia GM Ron Hextallin pitäisi päätyä potku-uhan alle.

— Penguinsin piti tulla nopeammaksi, isommaksi, kovemmaksi ja dynaamisemmaksi, pohjoisamerikkalaismediassa kirjoitetaan. Vaikka Granlund on kohtuullinen NHL-pelaaja, hän ei tuo mitään vaadittuja ominaisuuksia.

Erityisesti Granlund on pettymys verrattuna Jakob Chychruniin, jota Penguins tiettävästi yritti saada riveihinsä. Mediaspekulaatioiden mukaan siirto saattoi kariutua myös siihen, ettei Hextall ollut kanadalaispuolustajasta yhtä innostunut kuin päävalmentajan Mike Sullivan.

Kauhua Granlundin hankinnassa aiheuttaa myös vielä kaksi kautta jatkuva viiden miljoonan dollarin sopimus. The Athleticin tilastoniilot pitävät 31-vuotiasta hyökkääjää ylihintaisena jo nyt.