St. Louis Bluesin kulunut NHL-kausi on ollut melkoista tervanjuontia, eikä paikkaa pudotuspeleissä ole luvassa.

Joukkueen pitkäaikaisista eturivin pelaajista ainakin Vladimir Tarasenko ja Ryan O’Reilly ovat nousseet mukaan siirtospekulaatioihin. NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen näkee varsinkin O’Reillyssä potentiaalia todelliseksi kevään ratkaisupelaajaksi.

– Mun suosikkipelaaja! Minä ottaisin sen mihin tahansa jengiin. Mä uskallan väittää, että aika moni joukkue on tuon lohen perässä. Loistava jääkiekkosoturi, erittäin vahva aloittaja, erittäin kova kamppailemaan. Kaikki roolit käy, ei välttämättä tarvii olla eturivissä ja pelata isoimpia minuutteja, Lehkonen kehaisee Kalju Corner -podcastissaan.

– Tämä kausi mennyt niin päin vihkoa kun olla ja voi. Ihan karmea kärsimysnäytelmä O’Reillylle. Hänen puolesta itse toivoisin, jos se ei enää viihdy (Bluesissa) ja se huomaa, että tämä on nähty ja tämä nuoriso ei hänen kanssaan pysty tuolla operoimaan sillä eikä hän pysty sitä sytyttämään. Ryan O’Reillyn pitäisi ehdottomasti päästä tuolta pois, Lehkonen näkee.

Blues-kipparin seitsemän vuoden mittainen, 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen. 32-vuotias Stanley Cup -voittaja edustaa Bluesia nyt viidettä kauttaan.