Mikko Rantanen on lukeutunut jo useamman kauden ajan NHL:n parhaimpiin laitahyökkääjiin. Niin kutsuttuna voimahyökkääjä suomalainen on kenties koko taalaliigan paras laatuaan.

Colorado Avalanchen tähtisentteri Nathan MacKinnon nostaa esille yhden Rantasen superominaisuuden, joka ei näy runkosarjan pistesarakkeissa.

– Hän luistelee erittäin hyvin. Pelinäkemys, laukaus ja koko tekevät hänestä pelaajan, jonka kanssa on todella helppoa pelata. Hän on myös uskomattoman hyvä pudotuspelipelaaja. Jos katsotte hänen pudotuspelien tehopistelukemiaan, ovat ne yksi parhaista koko sarjan historiassa. Joskus tämä ominaisuus sivuutetaan. Hän on todellinen kytkinpelaaja (pudotuspeleissä), MacKinnon ylistää Sportsnetin haastattelussa.

Rantanen on nakutellut neljissä edellisissä pudotuspeleissä tehoja reilusti yli piste per peli tahdilla – joka kausi. Mestaruuteen päättyneellä viime kaudella Nousiaisten mies iski 20 ottelussa tehot 5+20=25. Rantasen koko uran pudotuspelisaldo NHL:ssä näyttää 63 pelin jälkeen lukemaa 23+54=77.