Edmonton Oilersin tähtikategoriaan lukeutuva Evander Kane on karmean näköisen loukkaantumisensa vuoksi sivussa peleistä arviolta seuraavat 3-4 kuukautta, mikä muuttaa joukkueen hyökkäyksen voimasuhteita välittömästi.

Löysässä hirressä roikkuvalle ja päivittäisten siirtospekulaatioiden keskiöön ajautuneelle Jesse Puljujärvelle Kanen pitkä huili saattaa tarkoittaa kahta asiaa. Ensinnäkin suomalainen saanee jälleen näyttöpaikan joko Connor McDavidin tai Leon Draisaitlin rinnalla ns. tulosyksiköissä, mikä tietää samalla näyttöpaikkaa oman seurajohdon lisäksi moneen eri suuntaan.

”Pulju” saa vielä kerran tilaisuuden todistaa Oilersin valmennukselle sekä seurajohdolle olevansa näiden kärsivällisen odotuksen arvoinen. Toisaalta vastuu kärkiketjuissa avaa näyteikkunan myös muiden NHL-seurojen suuntaan.

Puljujärvelle itselleen siirto toisaalle toisi luultavasti pelaajan itsensäkin kannalta kaivatun raikkaan alun uusissa ympyröissä ja uusien pelikavereiden keskellä, kenties jopa jossakin NHL:n ns. ”suomalaisjoukkueista”.

Kanen 5,125 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus siirrettiin Oilersin toimesta pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle, mikä avaa samalla sikariportaalle uuden väylän mahdollisten hankintojen varalle vapautuvan palkkakattotilan ansiosta. Mikäli seurajohto päättää lähteä pelaajamarkkinoille ja yrittää paikata Kanen jättämän aukon toisella kärkipelaajalla, lienee Puljujärven nimi ensimmäisellä rivillä mahdollisia vaihdokkeja listattaessa.

Puljujärven itsensä kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että eteen saattaa pompahtaa suomalaisen kannalta todella mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Yksi unelmakohteista voisi hyvinkin olla Carolina Hurricanes, jonka riveissä ”Pulju” saisi todennäköisesti mahdollisuuden nostaa NHL-uransa uuteen liitoon legendaarisesta PuLa-Aho-ketjusta tutun sentteri Sebastian Ahon rinnalla.

Toteutuupa Puljujärven ”unelmasiirto” tai ei, näyttelevät seuraavat kuukaudet massiivista roolia sivuraiteille ajautuneen suomalaisen tulevaisuuden kannalta.