Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on aloittanut NHL-kautensa vakuuttavasti. Parin viime kauden aikana NHL:n eliittiin murtautunut Hintz on iskenyt 13 otteluun tehopisteet 5+12=17.

Starsin uusi päävalmentaja Peter DeBoer innostui kehumaan Hintziä Ilta-Sanomille. Hän myös vertasi suomalaistähteä todelliseen NHL-legendaan.

– Hänestä pitäisi puhua enemmän, ja uskon, että niin myös tapahtuu. Kyseessä on erityinen pelaaja, jolta löytyy kaikki. Hän on iso, taitava ja nopea. Hän muistuttaa minua takavuosien Olli Jokisesta parhaimpina päivinään. Kyseessä on myös fyysisesti dominoiva pelaaja.

DeBoer valmentaa Starsia ensimmäistä kauttaan. Hän toimi aiemmin Vegas Golden Knightsin päävalmentajana.

– Näin häntä (Hintziä) viime vuonna, mutta hän on ollut vielä parempi kuin ajattelin, DeBoer sanoi.

25-vuotias Hintz on muodostanut Dallasissa tehokkaan ykkösketjun yhdessä Jason Robertsonin sekä Joe Pavelskin kanssa jo pitkään. Sekä ketjun yhteispeliä että Hintzin esityksiä hehkutti myöskin Starsin monivuotinen avainpuolustaja Esa Lindell. Hän esitti kovan näkemyksen Hintzistä.

– Toivottavasti ”Hine” saa sitä ansaittua huomiota. Niiden kenttä on 2–3 vuotta vetänyt jo aika pirun hyvin. Selke Trophya olen ruvennut sille pumppaamaan. Se olisi hyvä. Hine blokkaa vetoja, on hyvä aloittamaan… Katsotaan. Aika näyttää, Lindell tokaisi.

Selke Trophy jaetaan vuosittain NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.