NHL-kausi 2022-23 pyörähtää käyntiin perjantaina 7. lokakuuta. Kauden alkuun on aikaa siis enää reilu viikko, joten tässä vaiheessa on hyvä aika ennakoida tulevaa.

Tässä kausiennakossa NHLSuomi listaa sarjan potentiaalisimmat pistepörssivoittajat. Suurimmat suosikit tuskin yllättävät ketään, mutta voittotaistelusta on tulossa tällä kaudella todella hurja.

Esimerkiksi viime kaudella kolmen parhaan joukkoon murtautuneet Johnny Gaudreau ja Jonathan Huberdeau ovat vaihtaneet seuroja, eivätkä kuulu tällä kertaa suurimpiin suosikkeihin, vaikka ovatkin aivan sarjan huippunimiä.

Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid, 25 on NHL:n pistepörssin voittajasuosikki numero yksi. Viime kaudella hävyttömät 123 tehopistettä iskenyt kanadalaistähti on parhaillaan täysin pysäyttämätön pelaaja, joka kykenee ratkaisemaan otteluita vaikka yksin. Terveenä pysyessään McDavid takoo tulevallakin kaudella yli 100 tehopistettä, joka olisi jo kuudes kerta hänen urallaan.

Viime kausi: 80 ottelua, 44+79=123

Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Nathan MacKinnon, 27, ei ole pystynyt pelaamaan kolmen edelliskauden aikana yhtään kokonaista runkosarjaa. Siitä huolimatta Avalanchen tähtipelaaja on lähennellyt 100 tehopisteen rajaa. MacKinnon yksi sarjan parhaimmista pelaajista ja hän pelaa ehkäpä koko sarjan parhaassa joukkueessa. Kanadalainen ei elä vain maaleista tai syötöistä, vaan molempia kertyy tilille tasaiseen tahtiin. Nyt 100 tehopisteen raja menee rikki.

Viime kausi: 65 ottelua, 32+56=88

Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Viime kaudella Auston Matthews, 25, rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 100 tehopisteen rajapyykin, kun hän tykitti peräti 60 maalia ja 106 tehopistettä. Tällä kaudella odotukset ovat entistä korkeammalla. Yhdysvaltalainen on jälleen yhtä kautta kypsempi pelaaja, eikä olisi mikään ihme, vaikka hän voittaisi koko sarjan pistepörssin.

Viime kausi: 73 ottelua, 60+46=106

Auston Matthewsilla on potentiaalia olla koko sarjan paras pelaaja. Kuva: Getty Images.

Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning

Nikita Kutsherov, 29, on kärsinyt kolmen edelliskauden aikana paljon loukkaantumisista. Kaudella 2020-21 venäläishyökkääjältä jäi koko runkosarja väliin, mutta aina, kun hän on palannut takaisin, niin pisteitä on alkanut syntymään yli piste per peli -tahdilla. Oli sitten kyse runkosarjasta kuin pudotuspeleistä.

Kaikki muistavat varmasti yhä myös Kutsherovin superkauden, kun hän summasi peräti 128 tehopistettä kaudella 2018-19. Vastaavaan hyökkääjä ei välttämättä yllä uudelleen, mutta 100 tehopisteen menee taas rikki.

Viime kausi: 47 ottelua, 25+55=69

Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Leon Draisaitl, 26, on rikkonut urallaan jo kolmesti 100 tehopisteen rajapyykin. Saksalaistähti muodostaa yhdessä McDavidin kanssa koko sarjan pelätyimmän hyökkäyspään duon, mutta hän on osoittanut jo useampaan otteeseen, että tehoja syntyy kovalla tahdilla myös ilman tutkaparia. Tälläkin kaudella Draisaitl yltää hurjiin tehopisteisiin, mutta pystyykö hän lyömään McDavidin?

Viime kausi: 80 ottelua, 55+55=110

Muita potentiaalisia nimiä: Kirill Kaprizov (Minnesota Wild), Artemi Panarin (New York Rangers) ja Jonathan Huberdeau (Calgary Flames).

Mikäli haluat tutustua NHL-kauteen paremmin, niin pääset ennakkosivullemme kätevästi painamalla tästä.