TPS:ää päättyneellä kaudella edustanut NHL:n kuluvan kesän ykkösvaraus Juraj Slafkovsky on suuntaamassa alkavaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Asian vahvistaa MTV Urheilulle TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

– Jos ensi kautta ajattelee, niin hän olisi ollut varmaan johtava pelaaja SM-liigassa. Nyt hän lähtee Pohjois-Amerikkaan. Tietenkin pitää katsoa vielä, kun hän menee heidän harjoitusleirilleen. Montrealilla on kuitenkin täydet oikeudet päättää, että missä hän pelaa, vaikka meillä onkin voimassa oleva sopimus hänen kanssaan, Ahokas kertoo.

Superlupaava slovakki nousi kiekkomaailman tietoisuuteen kuluvan vuoden olympialaisissa ja MM-kisoissa. Liigassa meni ei ollut yhtä lennokasta. Slovakkitähti nakutti 31 runkosarjaotteluun vain tehot 5+5=10. Pudotuspeleissä saldo oli 18 ottelussa 2+5=7.

Ahokas myöntää Slafkovskyn ykkösvarauksen saaneen hymyn huulille myös Turun suunnalla.

– Olihan se hieno homma. Poika on kulkenut pitkän tien. Hän on kasvanut Turussa ja tehnyt juniorivalmentajien kanssa hienoa työtä, Ahokas näkee.