Suomalaispuolustaja Jani Hakanpäällä on takanaan ensimmäinen kausi Dallas Starsin riveissä. Hän kirjautti menneen kauden 80 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+8. Pudotuspeleissä mies keräsi seitsemään peliin pisteet 0+2. Hakanpään nykyinen sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta.

30-vuotias Hakanpää kellotti kuluneella kaudella peliaikaa keskimäärin 16:12 per ottelu. Hän pelasi Starsin puolustajista viidenneksi eniten, edellään Miro Heiskanen, Ryan Suter, John Klingberg sekä Esa Lindell, jotka kaikki pelasivat keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu.

Nyt Starsin puolustusosasto on kokenut yhden merkittävän muutoksen. Klingberg jätti seuran ja siirtyi Anaheim Ducksiin. Näin ollen joukkueen takalinjoille tarvitaan uusia vastuunkantajia.

Dallas Starsia läheltä seuraava toimittaja Mike Heika kirjoittikin seuran verkkosivujen artikkelissaan, että Hakanpää on se mies, jolle suodaan nyt suurempi rooli Starsin pakistosta. Klingbergin lähdön myötä Hakanpään vastuu viidellä viittä vastaan pelatessa tulee nousemaan ja hän pystyy toimittajan mukaan pelaamaan ottelussa enemmänkin kuin 16 minuuttia.

Samalla Heika arvelee, että 37-vuotiaan konkaripuolustaja Suterin jääaika tulee putoamaan viime kaudesta. Hänen keskimääräinen jääaika ottelua kohti oli 23:39.

– Ehdokkaat ovat Hakanpää, Thomas Harley ja Colin Miller. Harley näyttää valmiilta, mutta hän on vasta 21-vuotias, kun kausi alkaa. Miller on 29-vuotias, mutta hän pelasi viime kaudella vain 38 ottelua Buffalo Sabresissa ja joutui aina kamppailemaan peliajasta kolmen Buffalon kauden aikana. Jäljelle jää Hakanpää, joka on valmennusjohdolle tuttu ja jolla on työkaluja enempäänkin, Heika kirjoittaa.

– Puolustuskalusto on todellinen palapeli, joten se vaatii kokeiluja harjoituskauden aikana (ja ehkä runkosarjan alussa), mutta Hakanpää näyttää yhdeltä merkittävimmistä palasista tällä hetkellä, Heika lisää.