Calgary Flamesin jättänyt supertähti Matthew Tkachuk on kommentoinut ensimmäistä kertaa julkisesti syitä siihen, miksi 24-vuotias hyökkääjä päätti jättää vanhalle seuralleen siirtopyynnön – mikä johti lopulta miehen kauppaamiseen Florida Panthersiin.

– Asiassa oli monta tekijää. Ei ole olemassa vain yhtä syytä siihen, miksi lähdin. Loppupeleissä halusin uuden alun uralleni. Päätökseni vahvistui keskusteltuani muutaman eri seuran kanssa, Tkachuk paljastaa Flamesin sisäpiiritoimittaja Eric Francisin haastattelussa.

Tkachuk myöntää Flamesin GM Brad Trelivingille soittamansa puhelun olleen yksi elämänsä vaikeimmista hetkistä.

– Se oli raskain puhelu, jonka olen joutunut urheilun saralla tekemään. Mikään muu ei pääse lähellekään tätä. Se oli yksi tunteikkaimmista puheluista, joita olen soittanut. Keskustelimme asiasta kuin kaksi ystävystä, jotka todella kunnioittavat toisiaan, Tkachuk muistelee.

Tkachuk halusi varmistaa, ettei Flames jää tyhjän päälle siirron tiimoilta.

– Halusin olla varma, että siirto toimii molempien osapuolten kannalta, enkä jätä heitä tyhjin käsin.

Treliving kauppasi tähtensä lopulta Floridaan vaihdossa tähtikaksikko Jonathan Huberdeauhun ja MacKenzie Weegariin yhdessä 1. kierroksen varausvuoron kanssa.

– Hän (Treliving) teki mahtavaa työtä. Hän on yksi sarjan arvostetuimmista GM:stä – ja syystä. Hän sai aikaan ratkaisun, johon kaikki ovat tyytyväisiä, Tkachuk kiittelee.

Flames varasi Tkachukin kesän 2016 varaustilaisuuden kuudentena pelaajana. Toisen polven NHL-tähti pelasi Albertassa seitsemän kauden aikana 431 runkosarjapeliä tehoin 152+23=382.

LUE MYÖS: Nyt ei kuulosta hyvältä! Lähde: Jonathan Huberdeau raivoissaan tuoreesta treidistään