Matthew Tkachuk ja Pierre-Luc Dubois olivat NHL:n merkittävistä rajoitetusti vapaista agenteista, jotka eivät halunneet viedä sopimusneuvottelujaan välimieskäsittelyyn. Calgary Flames teki sen ensin mainitun puolesta, kun taas Winnipeg Jets tyytyi tilanteeseen sellaisenaan.

Tkachukin kohdalla Flames ilmoitti itse julkisesti päätöksensä syyt. Menettelytapa antaa osapuolille enemmän aikaa päästä yhteisymmärrykseen pitkästä jatkosopimuksesta, eikä liekkinuttujen tarvitse pelätä offer sheetiä.

Tkachukilla olisi ilman Flamesin väliintuloa ollut mahdollisuus perjantaihin mennessä hyväksyä yksivuotinen yhdeksän miljoonan dollarin perustarjous. Välimieskäsittelylle aika sijoittuu 27.7.-11.8. väliselle ajalle. Jos välimieskäsittelystä tulee palkka, johon Flames ei pysty vastaamaan, se antaa muille joukkueille konkreettisen summan, jolla he voivat 24-vuotiaan tähtilaiturin riveihinsä hankkia.

Dubois’n täytyy päättää perjantaihin mennessä, hyväksyykö hän yksivuotisen kuuden miljoonan dollarin perustarjouksen. Jos Jets olisi toiminut Flamesin tavoin, olisi tuloksena ollut kahden vuoden diili, jonka päätteeksi kanadalainen olisi rajoittamattomasti vapaa siirtymään Montreal Canadiensiin, johon hän on pyrkinyt jo varsin julkisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että Dubois suurella todennäköisyydellä joko tekee jatkosopimuksen tai siirtyy toiseen joukkueeseen perjantaihin mennessä.