Nazem Kadri on kenties vapaiden pelaajien markkinoiden kuumin peruna tällä hetkellä. Colorado Avalanchen toimistossa tiettävästi elätellään yhä toiveita tähtisentterin pitämisestä Denverissä, mutta Stanley Cup -voittajasta on luonnollisesti muitakin kiinnostuneita.

The Fourth Periodin mukaan Kadriin ovat muista joukkueista vahvimmin yhdistetty New York Islanders, Ottawa Senators, Seattle Kraken ja Anaheim Ducks.

Colorado Avalanche

Avalanchen ongelma Kadrin pitämisessä on raha. Avsillä on 3,9 miljoonaa dollaria käytettävissä 12. hyökkääjäänsä. Yksi mahdollisuus vapauttaa tilaa palkkakaton alle olisi saada Erik Johnsonin kuuden miljoonan palkan sisältävä sopimus siirrettyä.

New York Islanders

Islanders oli yksi suosikeista Johnny Gaudreaun palkkaamiseen, ja kakkosvaihtoehtona top 6 -laituriksi oli tiettävästi Ondrej Palat. Molemmat heistä menivät Lou Lamoriellolta sivu suun, joten toimistolla on tyydyttävä vain laittamaan uutta matoa koukkuun.

Palkkakattotilanne ei Long Islandillakaan ole aivan mutkaton, sillä noin 11,2 miljoonalla dollarilla pitäisi saada kiinnitettyä vielä Noah Dobson, Aleksandr Romanov ja mahdollisesti Kieffer Bellowskin. Lisäksi Kadri on sentteri, joten kysyntä ja tarjonta eivät aivan täydellisesti kohtaa. Keskikaista Islesilla on Mathew Barzalin, Brock Nelsonin, Jean-Gabriel Pageaun ja Casey Cizikasin myötä jo hyvällä mallilla.

Seattle Kraken

Krakenillä on 10,6 miljoonan dollaria tilaa palkkakattonsa alla, mutta kokoonpano on vielä parin-kolmen pelaajan verran vajaa. Ron Francis on hankkinut maalin suulle kolme vähintään kahden miljoonan dollarin maalivahtia, joten Chris Driedgerille etsittäneen uutta joukkuetta. Philipp Grubauerilla on siirron estävä pykälä, kun taas Driedgerin sopimusehdot estävät siirron kymmeneen tämän valitsemaan NHL-joukkueeseen.

Isopalkkaiseen sentteriin panostaminen pitkällä sopimuksella olisi outo päätös Krakeniltä, sillä viime kauden tulokasjoukkue on kahdessa ensimmäisessä draftissaan valinnut kärjen tuntumassa organisaatioonsa kaksi eturivin sentteriä, Shane Wrightin ja Matthew Beniersin.

Ottawa Senators

Vapaiden pelaajien markkinoilla jo melko lailla hurjastelleella Senatorsilla on edelleen palkkakatossaan paljon liikkumavaraa. Noin 19,6 miljoonalla dollarilla olisi tarkoitus kiinnittää Josh Norris, kuten myös huomattavasti halvemmat Alex Formenton ja Mathieu Joseph, mutta rutiköyhäksi kanadalaisjoukkuetta ei voi syyttää.

Tim Stützleä oltiin kyllä istuttamassa sentteriksi, mutta saksalaislupaus voinee tarpeen tulleen palata takaisin laituriksi, mikäli Kadrin hankkiminen sitä vaatisi. Norrisia tai Stützleä tuskin halutaan kuitenkaan tiputtaa top 6:n ulkopuolelle.

Anaheim Ducks

Ducksilla nyt on ainakin millä mällätä. Lähes 31 miljoonan dollarin palkkakattotilalla on varaa Kadrin kiinnittämiseen, vaikka sekä hyökkäyksestä täytettäviä ruutuja vielä löytyykin.

Kalifornialaisetkaan eivät kuitenkaan palavasti sentteriä tarvitse. Ryan Strome, Trevor Zegras ja Adam Henrique ovat kaikki top 6 -tason keskushyökkääjiä, mutta Strome ja Henrique pystynevät siirtymään laidalle.