St. Louis Bluesin ykkösvahdin tontin sensaatiomaisesti vallannut suomalaisvahti Ville Husso on vaihtamassa ensi kaudeksi toiseen NHL-seuraan, uskoo St. Louis Post-Dispatchin toimittaja Ben Frederickson.

27-vuotiaan Husson nykyinen NHL-sopimus päättyy tähän kauteen, joten hänestä on tulossa heinäkuun 1. päivän jälkeen vapaa agentti.

Fredericksonin mukaan Blues ei pysty käyttämään palkkakattoaan Hussoon, sillä joukkueen toinen maalivahti Jordan Binnington tienaa
jo kuuden miljoonan dollarin palkkaa vuoteen 2027 ulottuvalla jättisopimuksellaan.

– Voimme vilpittömästi kiittää Hussoa, kun lähetämme hänet vapaiden pelaajien markkinoille. Hän käytti hyvin hyödyksi Jordan Binningtonin heikot esitykset ja ansaitsi aloittavan maalivahdin tontin pudotuspeleihin. Hän aloitti pudotuspelit huikealla nollapelillä Minnesota Wildia vastaan, mutta sen jälkeen asiat eivät menneet kovinkaan upeasti, Frederickson kertoo.

Husso torjui tällä kaudella runkosarjassa 40 ottelussa komealla torjuntaprosentilla 91,9. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli vaatimaton 89,0.