Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski on osoittanut jälleen NHL:n pudotuspeleissä olevansa sarjan ja maailman ylivoimaisesti paras maalivahti – viimeistään tosipelien alkaessa.

Kaksinkertaista Stanley Cup -voittajaa verrataan nytTSN:n Rick Tocchetin toimesta jopa historian kenties parhaimpina pidettyihin maalivahteihin, Martin Brodeuriin ja Dominik Hasekiin.

– Hänellä on Brodeurin rauhallisuus isojen ottelujen suorituksissa, sekä Hasekin tahto kantaa joukkuetta reppuselässään silloin, kun muu joukkue ei ole parhaimmillaan. Hänen läsnäolonsa saa vastustajan laukojat suorastaan pelon valtaan, Tocchet ihasteli.

Vasileskin tilastoista viimeisten seitsemän pudotuspelien ottelusarjan otannalla löytyy täysin käsittämätön yksityiskohta: maalivahti on päästänyt viimeisessä seitsemässä ottelusarjan katkaisupelissä ainoastaan yhden maalin – yhteensä! Katkaisupelissä Florida Panthersia vastaan mies pysäytti kaikki 49 laukausta.

27-vuotiaan Vezina- ja Conn Smythe -voittajan otteet ovatkin nostaneet Tampa Bayn jälleen pudotuspelien suurimmaksi mestarisuosikiksi.