Carolina Hurricanes otti ensimmäisen kiinnityksen kohti NHL:n itäisen konferenssin finaaleja kaatamalla New York Rangersin torstain vastaisena yönä maalein 2-1.

Hurricanesin jatkoaikavoitto ei tullut helpoimmin kautta, sillä vierasjoukkue Rangers johti ottelua Filip Chytilin avauserän maalilla aina kolmannen erän päätöshetkille saakka. Tuolloin kuvaan astui Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Aho, joka veivasi upeasti Hurricanesin tasoihin ja jatkoajalle Seth Jarvisin ja Teuvo Teräväisen esityöstä.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kolmea minuuttia kauempaa, kun Ian Cole päätti kotijoukkueen piinan ja iski helpohkon näköisesti voittomaalin ohi Rangersin tähtivahti Igor Shestjorkinin. Jesperi Kotkaniemi merkkautti maaliin kakkossyötön.

Torstaiaamuna oman urakkansa toisella pudotuspelikierroksella aloittivat myös Calgary Flames ja Edmonton Oilers. Varsinaiseksi maalijuhlaksi muodostunut ottelu päättyi lopulta Flamesin 9-6-voittoon. Lue lisää aiheesta täältä.