NHL:n toisen pudotuspelikierroksen odotetuin kohtaaminen, ”Battle of Albertana” tunnettu Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin ottelusarja sai melkoisen alun joukkueiden kohdattua torstaiaamuna Suomen aikaa Calgaryssä.

Molemmat joukkueet mättivät ottelussa maaleja toisensa perään ja loppusummerin soidessa taululla komeilivat Flamesin 9-6-voittolukemat. Ottelu oli samalla maalirikkain pudotuspelikamppailu 29 vuoteen.

Oilersin maalivahti Mikko Koskinen joutui kovaan paikkaan vieraiden maalilla ykkösvahti Mike Smithin tullessa vaihtoon kuuden peliminuutin – ja kolmen päästetyn maalin jälkeen.

Toisessa erässä jo 1-5-tappiolla ollut Oilers kiri pelin upeasti 6-6:een, kunnes Flames löi uuden vaihteen silmään ja karkasi päätöserässä omille teilleen. Ottelun tehomiehinä häärivät tehot 1+3 kerännyt Connor McDavid sekä kotijoukkueesta hattutempun tyhjään maaliin sinetöinyt Matthew Tkachuk.

Ottelussa 11.38 minuuttia pelannut Jesse Puljujärvi jäi ilman tehomerkintöjä. Koskinen torjui 37:stä kohti tulleesta laukauksesta 32.

Torstain vastaisen yön toisessa ottelussa Sebastian Aho johdatti Carolina Hurricanesin 2-1-jatkoaikavoittoon New York Rangersistä. Katso Ahon maali sekä kooste pelistä täältä.

Katso kooste Flamesin ja Oilersin välisen avausottelun maaleista alta löytyvältä videolta.