NHL-pudotuspelien uskomattoman jännittävä ensimmäinen kierros saatiin päätökseen maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun Calgary Flames pudotti Dallas Starsin jatkosta seiskapelin jatkoaikatrillerin päätteeksi.

Stars kamppaili voitosta 64 torjuntaa tehneen Jake Oettingerin johdolla aina jatkoerän 16. minuutilla asti, jolloin Johnny Gaudreaun onnistui vihdoin ohittaa nuori tähtivahti ja taata joukkueelleen 3-2-voitolla jatkopaikka otteluvoitoin 4-3. Stars joutui ”kuolemanpeliin” ilman ykkössentteri Roope Hintziä sekä Radek Faksaa. Ottelun ratkaisumaali katsottavissa artikkelin alareunasta.

Toisella kierroksella nähdään jälleen huimia ottelupareja, joista kenties mielenkiintoisimpina Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin Battle of Alberta sekä Floridan paikallinen, Florida Panthersin ja Tampa Bay Lightningin uusinta viime keväältä. Onko runkosarjan voittanut Panthers viimein valmis katkaisemaan Lightningin yhdeksän pudotuspelisarjan ja kahden Stanley Cupin putken?

Alla otteluparit ja niiden suomalaiset.

Itäinen konferenssi:

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning
Aleksander Barkov, Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Olli Juolevi, Markus Nutivaara, Petteri Lindbohm (Florida)

Carolina Hurricanes – New York Rangers
Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Antti Raanta (Carolina), Kaapo Kakko (NY Rangers)

Läntinen konferenssi:

Colorado Avalanche – St. Louis Blues
Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen (Colorado), Ilkka Mikkola, Ville Husso (St. Louis)

Calgary Flames – Edmonton Oilers
Juuso Välimäki (Calgary), Jesse Puljujärvi, Mikko Koskinen (Edmonton)