Aleksander Barkovin ympärille kasattu Florida Panthersin uusittu ykkösketju – jossa laidoilla hyökkäsivät pudotuspelien tulikuumin pistelinko Carter Verhaeghe sekä uutena nimenä siirtotakarajan tähtihankinta Claude Giroux – otti ratkaisijan viitan harteilleen Washington Capitalsia vastaan pelatussa kuudennessa ottelussa.

Panthers nappasi sarjassa kolmannen peräkkäisen voittonsa ja katkaisi samalla uskomattoman putkensa. Seura oli voittanut pudotuspelisarjan viimeksi 26 vuotta sitten keväällä 1996, jolloin se eteni Stanley Cupin finaaleihin saakka. Tuon jälkeen ensimmäisen kierroksen tappioita oli alla seitsemän peräkkäistä.

Capitals-sarjan kuudes ottelu kääntyi lopulta vierasjoukkue Panthersille jatkoajalla maalein 3-4. Barkov vei vieraat 3-2-johtoon vain reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta T.J. Oshien vain reilut minuutti ennen loppua ylivoimalla iskemä maali vei pelin jatkoajalle.

Ratkaisijaksi nousi jälleen sarjassa tehot 6+6 iskenyt Verhaeghe, joka hiljensi Capitalsin ja sen kotiyleisön vajaat kolme minuuttia vanhentuneen ensimmäisen jatkoerän päätteeksi.

Panthers kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella voittajan Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin välisestä sarjasta. Kaksikon paremmuus ratkeaa sunnuntain vastaisena yönä pelattavassa Game Sevenissä.

Katso Capitals-Panthers-pelin huippuhetket alta tai täältä: