St. Louis Blues otti neljännen ja ratkaisevan kiinnityksen jatkopaikkaan NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjassa Minnesota Wildia vastaan varhain perjantaiaamuna, kun se kukisti vieraansa 5-1 joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa.

Jordan Binningtonin tultua Bluesin maalinsuulle ottelusarjan neljännessä kohtaamisessa aloitti Blues kahden tappiopelin jälkeen upean nousun ja voitti sarjan kolme viimeistä ottelua näytöstyyliin. Toisella kierroksella haaste kasvaa jälleen, kun vastaan tulee lännen ennakkosuosikki Colorado Avalanche.

Bluesin sentteri Tyler Bozak antoi Wild-sarjan tauottua kunniaa vastustajalle, joka laittoi St. Louisin koville varsinkin ottelusarjan alussa.

– Tiukka taistelu. Wild on erinomainen joukkue. Oli harmi, että kohtasimme heidät jo ensimmäisellä kierroksella. Kyseessä ovat kaksi lännen huippujoukkuetta. He ansaitsevat todella kunniaa kaudestaan, Bozak kiittelee Wildia kuumasta ottelusarjasta.

Bluesin toisen kierroksen haasteesta tulee kivikova. Avalanche laittoi nuottipaidat laulukuoroon viime kevään pudotuspelien avauskierroksella suoraan neljässä ottelussa.

NHL:n pudotuspelien avauskierroksella nähdään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä peräti kolme legendaarista ”Game Seveniä”. Otteluparit Carolina-Boston, Toronto-Tampa Bay sekä Edmonton-Los Angeles ratkaistaan kaikki seitsemännessä, ns. kuolemanottelussa.