St. Louis Bluesin kapteeni Ryan O’Reillylla on käynnissä normaalia kiireisemmät ja tärkeämmät viikot. Ensinnäkin hänen edustamansa Blues pelaa tiukkaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjaa Minnesota Wildia vastaan voittojen ollessa tasan 2-2.

Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin O’Reillyn vaimo Dayna synnytti perheelle tyttölapsen vain muutama tunti sen jälkeen, kun Blues ja Wild olivat pelanneet sarjan neljännen ottelun sunnuntaina.

Synnytys tapahtui myös O’Reillyn kannalta sopivaan aikaan. Oli olemassa mahdollisuus, että lapsi syntyy juuri silloin, kun Blues pelasi pudotuspelisarjan kaksi ensimmäistä ottelua Minnesotassa viime viikon aikana, minkä johdosta hyökkääjä olisi joutunut jättämään jomman kumman otteluista väliin. Näin ei kuitenkaan käynyt ja O’Reilly onkin ollut joukkueensa kokoonpanossa jokaisessa ottelussa.

– Toivoimme, että olisimme saaneet aloittaa pudotuspelisarjan kotona, mikä olisi tehnyt tilanteesta hieman helpomman. Kaksi ensimmäistä peliä olivat hieman hermoja raastavia. Mutta vaimoni, hän oli mahtava. Luulen, että hän oli rauhallisempi kuin kukaan muu. Mutta joo, emme olleet varmoja, mitä tapahtuu, joten olimme valmiustilassa, O’Reilly kommentoi The Athleticille.

Vaikka yksityiselämässä oli tapahtumassa isoja iloisia asioita, O’Reilly vakuutti, ettei se vaikuttanut hänen keskittymiseensä otteluissa, vaikka miehen vastuulla ovat lisäksi joukkueen kapteenin tehtävät.

– Kun sinut valitaan mukaan peliin, et ole liian huolissasi. Vaimollani oli ilmeisesti kaikki organisaation numerot, joihin soittaa, jos jotain olisi alkanut tapahtumaan. Myös ennen jokaista peliämme keskustelimme ja katsoimme, miltä hänestä tuntuu, ja hänellä oli aina hyvä olo.

Ensimmäiseen pudotuspeliotteluun O’Reilly iski pisteet 1+1, toisessa hän jäi pisteittä, kolmannessa hän teki maalin ja neljännessä kohtaamisessa hän tehtaili komeasti pisteet 1+2. Yhteensä kasassa on siis neljän ottelun jälkeen pisteet 3+3. Hän on mukana kokoonpanossa myöskin joukkueiden viidennessä ottelussa, joka pelataan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa Minnesotan kotiareenalla.