Dallas Stars ja Calgary Flames ovat pelanneet kaksi lähes identtistä pudotuspeliottelua. Kummankin ratkaisumaali syntyi jo ensimmäisessä erässä, toinen joukkue jäi nollille ja laadukkaat maalipaikat voi laske yhden käden sormilla. Ensimmäinen ottelu päättyi Calgaryn 1-0 voittoon, toisen vei Dallas numeroin 2-0.

Kumpaakin ottelua yhdistää vielä yksi, tärkeämpi seikka: ne olivat kuolettavan tylsää katsottavaa.

Dallasin puolustuspeli toimii erinomaisesti. Calgaryn hyökkäyspeli tyssää usein jo keskialueella tai painuu vähintäänkin kulmiin. Dallasin oma hyökkäyspelaaminen puolestaan lepää ainoastaan ykkösketjun harteilla, jonka Calgary pystyy pimentämään.

Kahden ensimmäisen pelatun kotiottelun jälkeen Calgaryn fanit ovat varmasti harmissaan. Kaksi ottelua olivat tappavan tylsää jääkiekkoa, mikä oli shokki vauhdikkaan runkosarjan jälkeen. Nyt on jopa vaikeaa uskoa, että Johnny Gaudreau ja Matthew Tkachuk paukuttivat yli sata tehopistettä, sillä Calgaryn hyökkäyspeli on pistetty niin pahasti tukkoon.

Tuska näkyi erityisesti Gaudreaun peli-ilmeessä. Sarjan toisessa ottelussa hän räyhäsi toistuvasti omille joukkuekavereilleen, kun hyökkäyksistä ei tullut mitään. Gaudreau on ollut urallaan surkea pudotuspelipelaaja, joten paineet ovat raskaat, selvästi liian kovat.

Tappamalla pelin ja tunteen Dallas voi hyvinkin menestyä pudotuspeleissä. Muita voittajia ei tässä sarjassa olekaan. Tällaisesta tuotteesta on vaikea kenenkään innostua.

Muualla NHL:ssä isketään huikeita maaleja, peli aaltoilee päästä päähän ja joka ilta riittää jännättävää. Calgaryn sekä Dallasin fanit eivät voi kuin katsella muualle kateellisena.