Carolina Hurricanes aloitti NHL:n pudotuspelit tiistaiyönä ilman ykkösvahti Frederik Andersenia. Tämä ei joukkuetta pysäyttänyt, vaan se otti selvän 5-1-voiton Boston Bruinsista.

Antti Raanta venyi erinomaiseen suoritukseen uransa ensimmäisessä pudotuspelistartissa. Raumalainen torjui peräti 35 kutia prosenttien noustessa lukemiin 97,22. Raannalle uran kuudes pudotuspeliottelu oli nappisuoritus, sillä hänet valittiin matsin ykköstähdeksi.

Canes-luotsi Rod Brind’Amourin mukaan pudotuspeliavaus oli hyvä suoritus joukkueelta – kyseessä oli odotetunlainen peli.

– Boston oli alussa parempi, Raanta pelasi todella hyvin, hän näytti hyvältä. Hän otti suuria torjuntoja. (TeuvoTeräväinen teki todella ison maalin, päävalmentaja sanoi Canes Countryn mukaan viitaten 3-1-osumaan.

Se syntyi päätöserässä hetki sen jälkeen, kun Bruins oli maalannut ensimmäisen kerran.

Tanskalaismolari Andersen nautti Canes-vahdeista isointa roolia pudotuspeleissä, mutta nyt hän joutuu huilaamaan vielä jonkin tovin terveyshuolien takia. Raanta oli pelannut playoffeissa viimeksi kaksi vuotta sitten, muttei siis aloittavana veskarina.

– Joukkueessa on oltava kaksi maalivahtia, ja siksi hankimme Raannan tänne. Tämä (suoritus) oli hyvä juttu myös hänelle. Raanta pelasi loistavan ensimmäisen ottelun, päävalmentaja jatkoi kehuen Canesiin täksi kaudeksi siirtynyttä suomalaista.

Teräväisen ja Raannan lisäksi hyville tilastoille nousivat myös yhden maalin syöttäneet Carolinan Sebastian Aho ja Bostonin Erik Haula.

Ottelusarja jatkuu ylihuomenna.