NHL:n runkosarja tulee tänä viikonloppuna päätökseensä, joten on hyvä aika tarkastella kauden parhaita pelaajia pelipaikoittain.

Tässä artikkelissa NHLSuomi-sivusto esittelee valitsemansa runkosarjan tähdistökentällisen. Tällä kertaa alta löytyvään kuusikkoon ei valitettavasti mahtunut ainuttakaan suomalaista, vaikkakin Mikko Rantanen oli lähellä murtautua mukaan.

NHL:n tähdistökentällinen:

Maalivahti: Igor Shestjorkin, New York Rangers

Igor Shestjorkin on noussut tällä kaudella yhdeksi maailman parhaimmista maalivahdeista. 26-vuotias venäläismaalivahti on esiintynyt läpi kauden loistavasti, kun hän on torjunut 53 ottelusta peräti 36 voittoa.

Shestjorkin on NHL:n tilastoykkönen torjuntaprosenteissa (93,5%) sekä päästettyjen maalien keskiarvoissa (2,07) mitattuna. Nollapelejä miehelle on kertynyt yhteensä kuusi kappaletta (sarjan 3. eniten).

Vasen puolustaja: Roman Josi, Nashville Predators

Roman Josi pelaa häikäisevää kautta. Yksi tämän hetken parhaista NHL-pelaajista kellottaa illasta toiseen isoja minuutteja – ja kerää samalla hurjia tehoja. Kokenut sveitsiläispuolustaja on summannut 78 tajuttomat 93 (22+71) tehopistettä, joka on Predators-historian yhden kauden piste-ennätys. Aikamoinen saavutus, kun puhutaan kuitenkin puolustajasta.

Oikea puolustaja: Cale Makar, Colorado Avalanche

Vasta 23-vuotias Cale Makar kerää ihastelua kierroksesta toiseen. Yksi NHL:n parhaista puolustajista karkaa vastustajilta vaivattoman näköisesti. Harvinaisen älykäs puolustaja on erityisen hyvä hyökkäyspäässä, jossa tulosta syntyy tällä hetkellä hirmutahdilla.

Josin jälkeen puolustajien pistepörssissä toisena majaileva kanadalainen on kerännyt 78 ottelussa 88 (28+60) tehopistettä, joka on Avalanche-puolustajien uusi yhden kauden piste-ennätys.

Cale Makar on ollut yksi kuluneen kauden parhaista pelaajista. Kuva: Getty Images.

Vasen laitahyökkääjä: Johnny Gaudreau, Calgary Flames

Johnny Gaudreau on ollut tällä kaudella kammottavan kovassa vireessä. Kanadalaishyökkääjä on rikkonut urallaan ensimmäisen kerran 100 tehopisteen rajapyykin, kun 80 ottelussa on syntynyt peräti 113 (39+74) tehopistettä, joka oikeuttaa NHL:n pistepörssissä kolmostilaan. Yhdeksän voittomaalia viimeistellyt ”Johnny Hockey” on ollut erityisen hyvä tasakentällisin, sillä ylivoimalla hän on kerännyt vain 25 tehopistettä. Samalla kanadalainen on koko NHL:n +/-tilaston ykkönen lukemalla +63.

Keskushyökkääjä: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Ei liene yllätys, että Connor McDavid on NHL:n pistepörssin ykkönen. Edmonton Oilersin kapteeni on saavuttanut NHL-urallaan jo viidesti 100 tehopisteen rajapyykin. Tällä kaudella supertaitava hyökkääjä on kerännyt 79 ottelussa 122 (44+78), joka on hänen yhden kauden piste-ennätyksensä. McDavid on ollut tällä kaudella myös koko sarjan tehokkain ylivoimapelaaja (44 pistettä). 

Oikea laitahyökkääjä: Mitchell Marner, Toronto Maple Leafs

Mitchell Marner murtautui niukasti tälle paikalle ennen Colorado Avalanchen Mikko Rantasta. Kanadalaishyökkääjä on ollut tällä kaudella suomalaista tehokkaampi pelaaja erityisesti tasakentällisin pelatessa ja iskenyt samalla myös viisi voittomaalia, kun taas Rantanen on ratkaissut osumillaan vain kaksi ottelua. Marner on laittanut kuluvalla kaudella piste- ja maaliennätyksensä uuteen uskoon esiintymällä 72 ottelussa tehopistein 35+62=97.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen