Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Kevin Lankisella on käynnissä haastava kausi. Hän on pelannut 24 ottelua, joista tilastoihin on kirjattu ainoastaan neljä voittoa. Torjuntaprosentti näyttää lukemaa 88,6% ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan lukua 3,66.

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Dallas Stars tykitti Lankisen vaihtoon 40 pelatun minuutin jälkeen. Hän torjui kahteen erään 15 laukausta ja päästi viisi maalia selkänsä taakse. Stars vei ottelun lopulta lukemin 6-4.

Ottelun jälkeen Blackhawksin päävalmentajan virkaa hoitava Derek King ei lähtenyt syyttelemään tappiosta Lankista. Sen sijaan hän jakeli Lankiselle kehuja.

– Hän on pelannut hyvin. Hän on pitänyt meidät mukana peleissä mutta hän ei ole saanut palkintoa siitä. Tämä ilta ei vain ollut hänen iltansa. Hän pärjää kyllä. Meidän täytyy olla parempia heidän (maalivahtien) edessään, King sanoi Blackhawksin verkkosivujen mukaan.

26-vuotiaalle Lankiselle viime kausi oli ensimmäinen NHL:ssä. Silloin hän torjui Blackhawksille 37 ottelusta 17 voittoa torjuntaprosentilla 90,9%.