Cory Schneider nousi New Jersey Devilsin ja NY Islandersin kohtaamisen puhutuimmaksi pelaajaksi jälkimmäisenä mainitun voitettua 3-4. Aikoinaan Devilsiä edustanut molari kantoi nyt Islesin värejä, ja tietysti vanhassa kotihallissaan.

AHL:n Bridgeport Islandersista taalaliigaan noussut 36-vuotias konkari oli pelannut tarunhohtoisessa viimeksi 6. maaliskuuta vuonna 2020. Silloin tuli myös edellinen voitto, kun St. Louis Blues hävisi 2-4.

Pelaaja kertoi NHL:n nettisivuilla, että hän sai tietää torjuntavuorosta lauantaina.

– Yritin tehdä rutiinini, enkä muuttaa ihan kaikkea. Tämä on ollut jännittävää, ehkä hieman hermoja raastavaa, kumilätkiä farmissa tällä kaudella 24 pelissä 92,1 prosentin tarkkuudella torjunut maalivahti.

Hän jakoi kiitoksia joukkuekavereille, jotka kuulemma tekivät töitä todella kovalla tasolla saadakseen yön matsista molarille mahdollisimman helpon.

– Olen kiitollinen tästä saamastani mahdollisuudesta.

Pelaaja on kärsinyt erilaisista vammoista, jonka takia erilaiset kuntoutusjaksot ovat tulleet tutuiksi.

– Hän taisteli kaiken läpi, ja äijät ovat iloisia Schneiderin puolesta, Isles-luotsi Barry Trotz iloitsi.

Tarinasta erityisen upean tekee se, että matsi oli molarille ensimmäinen Isles-paidassa. Edellisessä NHL-pelissään konkari edusti nimenomaan yön kotijoukkue Devilsiä.

– Olen ollut Schneiderin joukkuekaveri pitkään. Hän on mahtava äijä. Hän tulee mukaan hyvinä ja huonoina hetkinä hymy huulilla. Tie on ollut vaikea, mutta oli mahtavaa saada pelattua voitto hänelle, itsekin aikoinaan Devilsissä pelannut, ja nyt Islandersille voittomaalin niitannut Kyle Palmieri hehkutti.