Suomen jääkiekkohistorian menestyksekkäin päävalmentaja Jukka Jalonen paljastaa MTV Urheilulle käyneensä neuvotteluja NHL-sopimuksesta.

Leijonat urallaan kahteen MM-kultaan sekä olympiavoittoon luotsanneen 59-vuotiaan konkarivalmentajan mahdollisella NHL-siirrolla on spekuloitu keväästä 2019 asti.

– Olen itse asiassa neuvotellut yhden seuran kanssa suunnilleen puolitoista vuotta sitten NHL:ään menemisestä. Se ei sitten johtanut sopimukseen ja hommat Leijonissa ovat jatkuneet, mikä on totta kai hieno homma sekin, Jalonen paljastaa Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa.

– Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, onko siellä kiinnostusta vai ei. Olen lähtenyt siitä, että minulla on sopimus tänne ja olen valmis tekemään Leijonien kanssa vähintään vuoden töitä, plus minulla on vielä yksi optiovuosi sen jälkeen.

Jalonen myöntää NHL:n olevan edelleen yhä unelma, jonka mies haluaisi urallaan kokea.

– Tietynlainen unelmahan se olisi päästä kokemaan NHL-maailma, vaikka sitten apuvalmentajan roolissa. Näkisi, mitä se maailman parhaassa sarjassa oleminen tarkoittaa johtamisen ja valmentamisen kannalta, Jalonen näkee.