Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen pelaa parhaillaan upeaa kautta. 32 pelaamastaan ottelusta hän on torjunut joukkueelleen peräti 21 voittoa tilastoilla 90,6% ja 2,98. Hän on pelannut myöskin nollapelin kertaalleen.

Koskinen on onnistunut voittamaan edellisestä 13 ottelusta yhdeksän. Tuolla ajanjaksolla joukkue on jäänyt vain kertaalleen kokonaan ilman pisteitä, kun Koskinen on ollut aloittavana maalivahtina. Viime otteluissa hän on muun muassa nollannut Philadelphia Flyersin peräti 39 torjunnallaan. Lisäksi joukkue kaatoi edellisessä ottelussaan kaksi edellistä Stanley Cupia voittaneen Tampa Bay Lightningin Koskisen torjuttua 31/32 laukausta.

Oilersin päävalmentaja Jay Woodcroft antoi tunnustuksensa Koskisen suuntaan kovan Lightning-voiton jälkeen.

– Hän on pelannut hyvin jo ennen kuin minä tulin kaupunkiin, joten hänen pitäisi tuntea olonsa hyvin luottavaiseksi. Tiedän, että joukkue luottaa hänen pelaamiseensa kovasti. Hän antoi tänäänkin meille hyvän mahdollisuuden voittaa, Woodcroft sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Oilers on parhaillaan läntisessä konferenssissa sijalla seitsemän. Omassa Tyynenmeren divisioonassaan se on kolmantena.